Musaca cu Ciuperci și Carne de Vită din: carne de vita, ciuperci, ceapa, usturoi, orez, lapte, unt, faina, nucsoara, scrotisoarasare, piper, ulei de masline, parmezan. Această reinterpretare adaugă un aer aromatic cu ciuperci și carne de vită, oferind o notă nouă și delicioasă unei rețete clasice. Musacă este un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană, dar […]
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu legume
PrinteazaMusaca de cartofi cu legume din: cartofi, ulei, unt, faina, passata, suc de mere, zahar, ketchup, sherry, otet, sos de soia, fasole, naut, fasole verde, ceapa, ciuperci, cimbru, sare, piper, verdeata.
Ingrediente:
- 450gr cartofi
- 1 lingura ulei
- 3 linguri unt
- 40gr faina
- 300ml passata
- 150ml suc de mere
- cate 4 lingurite zahar brun, ketchup, sherry, otet, sos de soia
- 400gr fasole din conserva
- 400gr fasole rosie din conserva
- 400gr naut din conserva
- 175gr fasole verde, oparita
- 225gr ceapa, tocata
- 225gr ciuperci, feliate
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper
- verdeata, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Feliati cartofii si fierbeti 4 minute in apa clocotita.
Scurgeti si presarati cu putin ulei, apoi amestecati usor. Pastrati deoparte.
Intr-o cratita, adaugati unt, faina, passata, suc de mere, zahar, ketchup, sherry, otet si sos de soia.
Aduceti la fierbere si gatiti 2-3 minute.
Adaugati restul de ingrediente, asezonati si amestecati.
Transferati intr-o tava unsa. Aranjati cartofii deasupra.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor 1 ora.
In ultimele 20 de minute indepartati folia, astfel incat cartofii sa prinda crusta.
Serviti preparatul presarat cu verdeata.
Musaca de cartofi cu legume
Pofta buna!
Musaca de Legume de Post: O Delicioasa Alternativa Vegetariana
Musaca de Legume de Post: O Delicioasa Alternativa Vegetariana din: cartofi, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi, sos de rosii, ciuperci, ulei de masline, oregano, cimbru, sare, piper. Musaca de post este o optiune minunata pentru cei care doresc sa se bucure de gustul delicios al unei musace traditionale, fara a folosi carne sau produse de origine […]