Reteta zilei: Musaca de cartofi cu vita
PrinteazaMusaca de cartofi cu vita din: ulei de avcado, vita telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, mustar dijon, oregano, supa, otet balsamic, mazare, morcovi, cartofi, unt topit.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de avocado
- 1.4 kg carne de vită, cuburi
- 1 tulpina de telina, feliata
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 lingurite de sare
- 1 1/2 lingurite piper negru proaspăt măcinat
- 170g pasta de tomate
- 2 linguri de muștar Dijon
- 1 lingura oregano uscat
- 2 cani supa
- 1/4 ceasca otet balsamic
- 4 cesti mazare si morcovi congelate
- 6 cartofi felii subțiri
- sare și piper
- 1 lingura unt topit
Mod de preparare:
Incalziti o tigaie la foc mediu, adaugati ulei de avocado, se adauga apoi carne într-un singur strat si rumeniti pe toate partile.
Transferati apoi intr-un castron.
Daca este nevoie, mai adaugati ulei in tigaie si incorporati ceapa, țelină, usturoi, sare și piper.
Gatiti, amestecand des, cateva minute.
Incorporati din nou carnea impreuna cu pasta de tomate, muștar Dijon, oregano, supa și oțet balsamic.
Gatiti amestecand din cand in cand, timp de aproximativ 2 ½ ore. Incalziti cuptorul la 170C.
Transferati carnea intr-un vas termorezistent.
Adaugati mazăre și morcovi, aranjați feliile de cartofi pe partea de sus.
Ungeti cu unt si se presara cu sare si piper, se acoperă cu folie de aluminiu și coaceti timp de 45 de minute.
Scoateți folia si mai gatiti timp de 15 minute.
Scoateți din cuptor, lăsati să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire.
Se decoreaza cu boia și pătrunjel tocat si se serveste.
Musaca de cartofi cu vita
Pofta buna!
Foarte buna musacaua de cartofi cu carne de vita
Arata cam ciudat muscaua asta