Reteta zilei: Musaca de berbecuţ
PrinteazaO reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de berbecuţ
- 6 cartofi fierţi
- 200 g iaurt
- 1 lingură cu brânză rasă
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 lingură cu pesmet
- 1 linguriţă cu nucşoară rasă
- busuioc
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu adaos de apă. Adaugă carnea, usturoiul tăiat feliuţe şi pasta de tomate. Lasă pe foc până se pătrunde bine carnea.
După ce s-a răcorit, adaugă cele două ouă, pesmetul, nucşoara şi busuioc tocat şi amestecă uşor.
Separat, unge o tavă şi tapeteaz-o cu pesmet.
Aşază un strat din felii de cartof şi apoi pune amestecul de carne. Acoperă cu felii de cartof şi toarnă iaurtul amestecat bine cu brânza rasă. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute
Musaca de berbecuţ
Poftă bună!