Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei.

Musaca de berbecuţ

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de berbecuţ
  • 6 cartofi fierţi
  • 200 g iaurt
  • 1 lingură cu brânză rasă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu pastă de to­mate
  • 1 lingură cu pesmet
  • 1 linguriţă cu nucşoară rasă
  • busuioc
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu adaos de apă. Adaugă carnea, us­turoiul tăiat feliuţe şi pasta de tomate. Lasă pe foc până se pătrunde bine carnea.

Musaca de berbecuţ

După ce s-a răcorit, adaugă cele două ouă, pesmetul, nucşoara şi busuioc tocat şi amestecă uşor.

Musaca de berbecuţ

Separat, unge o tavă şi tapeteaz-o cu pes­met.

Musaca de berbecuţ

Aşază un strat din felii de cartof şi apoi pune ames­tecul de carne. Acoperă cu felii de cartof şi toarnă iaurtul amestecat bine cu brânza rasă. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute

Musaca de berbecuţ

Musaca de berbecuţ

Musaca de berbecuţ

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.