Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini

Printeaza

Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar, nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente musaca:

  • 3 cesti dovlecel ras
  • 2 cesti de ovaz
  • 1 cana branza feta maruntita
  • 3 oua, batute
  • 1/2 cana seminte de floarea soarelui, prajite si zdrobite
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • Piper negru, dupa gust

Ingrediente sos:

  • 1 cana iaurt
  • 1/4 ceasca pasta tahini
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • Sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incalziti ulei de masline si caliti ceapa pana cand se inmoaie.

Intr-un bol mare, combinati ovazul, dovleceii, feta, semintele, ceapa sotata, ouale batute, marar, sare, nucsoara si piper negru.

Se amesteca bine. Puneti intr-un vas termorezistent si coaceti 30 de minute la 180C.

Intre timp preparati sosul. Intr-un castron combinati toate ingredientele pentru sos.

Se amesteca bine si se pastreaza deoparte.

Se scoate musacaua din cuptor, se lasa sa se odihneasca, se taie si se serveste cu sos tahini.

Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini

Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Buna musacaua asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.