Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini
PrinteazaMusaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar, nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente musaca:
- 3 cesti dovlecel ras
- 2 cesti de ovaz
- 1 cana branza feta maruntita
- 3 oua, batute
- 1/2 cana seminte de floarea soarelui, prajite si zdrobite
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de nucsoara
- Piper negru, dupa gust
Ingrediente sos:
- 1 cana iaurt
- 1/4 ceasca pasta tahini
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalziti ulei de masline si caliti ceapa pana cand se inmoaie.
Intr-un bol mare, combinati ovazul, dovleceii, feta, semintele, ceapa sotata, ouale batute, marar, sare, nucsoara si piper negru.
Se amesteca bine. Puneti intr-un vas termorezistent si coaceti 30 de minute la 180C.
Intre timp preparati sosul. Intr-un castron combinati toate ingredientele pentru sos.
Se amesteca bine si se pastreaza deoparte.
Se scoate musacaua din cuptor, se lasa sa se odihneasca, se taie si se serveste cu sos tahini.
Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini
Pofta buna!
Buna musacaua asta!