Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
PrinteazaMusaca de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella, parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.
Ingrediente:
- 800g vinete
- 3-4 felii de șuncă
- 250g branza mozzarella
- 100g parmezan ras
- 500ml piure de tomate
- 1/2 ceapa
- 1/2 tulpina de telina
- 1 morcov
- sare
- zahar
- ulei
Mod de preparare:
Taiati vinetele felii, sarati fiecare felie si puneti intr-o strecuratoare. Prajiti vinetele in ulei si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp pregatiti sosul de rosii. Se taie ceapa, morcovul si telina. Intr-o tigaie adaugati ulei si gatiti legumele 10 minute.
Adaugati piureul de rosii, zahar și putina apa. Fierbeti sosul 10-15 minute. Taiati mozzarella bucati. Intr-o tava termorezistenta adaugati putin ulei si ungeti bine tava.
Turnati o parte de sos, un strat de vinete , apoi din nou sos, felii de sunca, mozzarella si parmezan.
Repetati procesul. Gatiti la 200C pentru aproximativ 30 de minute . Serviti calda.
Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
Pofta buna!
Arata bine musacaua de legume, s-o incerc si eu 🙂