Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]
Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
PrinteazaMusaca de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella, parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.
Ingrediente:
- 800g vinete
- 3-4 felii de șuncă
- 250g branza mozzarella
- 100g parmezan ras
- 500ml piure de tomate
- 1/2 ceapa
- 1/2 tulpina de telina
- 1 morcov
- sare
- zahar
- ulei
Mod de preparare:
Taiati vinetele felii, sarati fiecare felie si puneti intr-o strecuratoare. Prajiti vinetele in ulei si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp pregatiti sosul de rosii. Se taie ceapa, morcovul si telina. Intr-o tigaie adaugati ulei si gatiti legumele 10 minute.
Adaugati piureul de rosii, zahar și putina apa. Fierbeti sosul 10-15 minute. Taiati mozzarella bucati. Intr-o tava termorezistenta adaugati putin ulei si ungeti bine tava.
Turnati o parte de sos, un strat de vinete , apoi din nou sos, felii de sunca, mozzarella si parmezan.
Repetati procesul. Gatiti la 200C pentru aproximativ 30 de minute . Serviti calda.
Musaca de legume cu sos de rosii si parmezan
Pofta buna!
Castane – Proprietati, beneficii si retete
Castane – Proprietati, beneficii si retete. Castanele comestibile sunt nuci delicioase care provin de la castanul comestibil (Castanea sativa) sau alte specii înrudite, cum ar fi castanul japonez (Castanea crenata) și castanul american (Castanea dentata). Aceste fructe sunt apreciate pentru gustul lor dulce și gustos, dar și pentru valorile lor nutriționale și beneficiile pentru sănătate. […]
Arata bine musacaua de legume, s-o incerc si eu 🙂