Reteta zilei: Musaca de legume cu sos de rosii
PrinteazaMusaca de legume cu sos de rosii din: ardei gras vinete dovlecei, ulei de masline, usturoi, rosii, pasta de tomate, busuioc, otet, zahar brun, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, ricotta, oua, parmezan.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi rosii, fara semințe și taiati în bucăți mari
- 2 ardei grasi galbeni, fara semințe și taiati în bucăți mari
- 2 vinete, tăiate în bucăți mari
- 3 dovlecei, feliati
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 400g rosii tocate
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 linguri busuioc proaspat tocat
- 1 lingura de otet balsamic
- zahar brun
- sare si piper
- busuioc pentru servire
Ingrediente topping:
- 2 linguri unt
- 1/4 ceasca faina
- 300ml lapte proaspat
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- 250g ricotta
- 3 ouă
- 25g parmezan
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 230 ° C. Aranjați bucățile de ardei, vinete și dovlecei într-un strat uniform, într-o tava.
Asezonati bine cu sare și piper negru măcinat.
Se amestecă împreună ulei și usturoi si turnati peste legume. Se amesteca.
Dati la cuptor timp de 15-20 de minute, amestecand la jumatatea timpului.
Se scoate tava din cuptor si se pastreaza deoparte. Se reduce temperatura la 200 ° C.
Adaugati roșiile tocate, pasta de tomate, busuioc, otet balsamic si zahar brun intr-o tigaie mare și se încălzește ușor până la punctul de fierbere.
Se reduce focul și se gateste, neacoperit, timp de aproximativ 10-15 minute, pana scade si se ingroasa, amestecand ocazional.
Se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.
Adugati peste legume. Se amestecă bine, acoperiti legumele foarte bine în sos.
Pentru a face toppingul, se topește untul într-o tigaie mare.
Se adauga făina și se fierbe timp de 1 minut. Se toarnă laptele, amestecand continuu, apoi se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga nucsoara si amestecati usor. Se fierbe încă 2 minute, apoi se opreste focul și se lasă să se răcească ușor.
Se incorporeaza ricotta și ouăle bătute bine.
Se condimentează cu sare și piper negru.
Aranjati legumele in tava si adaugati toppingul. Se presara cu branza parmezan.
Se dă la cuptor timp de 30-35 minute.
Se serveste imediat, cu busuioc.
Musaca de legume cu sos de rosii
Pofta buna!