Reteta zilei: Musaca de legume

Printeaza

Musaca de legume din: vanata, cartofi rosii, ulei de masline, sare, pesmet, ceapa, usturoi, rosii, vin rosu, oregano, cimbru, scortisoara, foaie de dafin, sare, piper, caju, lamaie, tofu, faina, sirop de artar, nucsoara.

 

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 5 cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare
  • 1/2 ceasca pesmet

sos de rosii:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe, taiate
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 cutie rosii zdrobite
  • 1/3 cana de vin rosu
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura de cimbru proaspat
  • 1/4 lingurita de scortisoara macinat
  • 1 foaie de dafin
  • Sare si piper, dupa gust

crema caju:

  • 1 cana caju
  • 1 lamaie, stoarsa
  • 1 bucata tofu
  • 1 lingurita de faina
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite de sirop de artar
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de sare
  • Piper negru, dupa gust

 

Mod de preparare:

Taiati vanata felii pe lungime. Se presara cu putina sare si se pune deoparte intr-o strecuratoare timp de 15 minute. Uscati apoi cu prosoape de hartie.

Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt. Ungeti feliile de vinete pe ambele parti cu ulei de masline. Puneti intr-o tava.

Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, intorcand feliile la fecare 5 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

Aduceti apa la fiert intr-o oala mare, adaugati sare. Curatati cartofii si taiati felii pe lungime. Cand apa fierbe, adaugati feliile si fierbeti aproximativ 5 minute. Se scurg si se pun deoparte.

Intre timp, pregatiti sosul. Incalziti ulei de masline intr-o cratita mare la foc mediu. Sotati usturoiul si ceapa timp de câteva minute, pana cand se inmoaie. Se adauga vinul si se continua fierberea timp de 3-4 minute.

Se adauga rosiile, ierburile, scortisoara si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Reduceti focul la mic si fierbeti, acoperit, timp de 10 minute. Aruncati frunza de dafin si se pune deoparte.

Intr-un procesor de alimente, procesati cajuul pana se faramiteaza. Adaugati toate celelalte ingrediente pentru crema de caju si procesati pana se omogenizeaza.

Incaltiti cuptorul la 200C. Asamblati musacaua intr-un vas termorezistent. Puneti un strat subtire de sos de rosii, adaugati un strat de vinete, un strat de cartofi, un strat de sos de rosii, 1/4 ceasca pesmet, un strat de vinete, un strat de cartofi, un strat de sos de rosii, 1/4 ceasca pesmet, iar deasupra turnati crema caju.

Coaceti timp de 50 de minute. Scoateți din cuptor si lasati sa se raceasca timp de 15 minute. Feliati si serviti.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Musaca de legume cu carne tocata

vinete, cartofi, rosii, carne de vita, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 4-5 cartofi mari 4-5 roşii mari 1/2 kg carne tocată de vită 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi de coajă vinetele şi cartofii şi le tai rondele. Roşiile le tai după preferinţă. […]

Musaca de legume si cabanos

cartofi, carnati cabanos, legume mexicane, vinete, rosii, ciuperci, casaval, mozzarella, oua, sare, piper, ulei, ceapa, smantana. fara poza Ingrediente: 6 cartofi 3 carnati cabanos 450 g legume mexicane (congelate) 2 vinete 4 rosii 500 g ciuperci 150 g cascaval sau mozzarella 4 oua sare piper 100 ml ulei 3 […]

Musaca de cartofi cu legume

cartofi, telina, praz, sare, tocatura de soia, rosii, piper macinat, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 1 praz sare tocatura de soia 2 rosii piper macinat 4 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curatati cartofii, telina si prazul, le puneti sa fiarba in apa calda cu o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place cum ti-a iesit musacaua de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.