Reteta zilei: Musaca de naut

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de naut din: naut, cartofi, vinete, ceapa, pesmet, ulei de masline, sare si piper.

Musaca de naut

Ingrediente:

  •  1 cutei de naut
  • 3 cartofi
  • 1-2 vinete
  • 2 cepe
  • 1 lingura cu pesmet
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii, taie-i în felii mai groase şi rumeneşte-i în ulei.

Separat, taie vinetele în felii, unge-le cu ulei de măsline şi rumeneşte-le pe grătarul încins.

Intre timp, taie ceapa julien şi căleşte-o în ulei.

Pune năutul fiert, sare şi piper.

Lasă pe foc câteva minute.

Poţi adăuga câteva linguri cu sos de roşii.

Musaca_de_naut

Trece totul printr-o sită deasă.

Potriveşte gus­tul de sare şi adaugă puţin ulei.

Intr-o tavă unsă cu ulei, aşază rondelele de cartofi şi pe cele de vinete.

Peste legume, pune pasta de năut şi nivelează.

Musaca_de_naut_1

Presară pesmet şi lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.

Musaca_de_naut_2

Musaca de naut

Musaca de naut

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei […]

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz. Ingrediente: 1 cutie năut, scurs și clătit 1 lingura ulei de masline ½ lingurita boia de ardei afumat ½ lingurita sare 1 varf de cutit […]

Chiftele de naut cu sos

Chiftele de naut cu boia

Chiftele de naut cu boia din: naut, ceapa, usturoi, faina, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g năut o ceapă 2 căţei usturoi o legătură pătrunjel 3 linguri făină o linguriţă boia ulei, pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare se pune năutul la înmuiat în apă rece. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.