Reteta zilei: Musaca de vinete cu carne tocata de porc
PrinteazaMusaca de vinete cu carne tocata de porc din: carne tocata de porc, suc de rosii, smantana, ulei de masline, vinete, oua, ceapa, sare, piper, boia de ardei, busuioc.
Ingrediente:
- 750 de grame de carne toccata de porc
- 250 de grame de suc de rosii
- 100 de grame de smantana
- 50 ml ulei de masline
- 3 vinete
- 3 oua
- 2 cepe
- sare
- piper
- boia de ardei
- busuioc
Mod de preparare:
Prajiti ceapa in ulei de masline la foc mediu cateva minute. Adaugati carnea si se gateste timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati piper, boia de ardei si sare și se amesteca. Se adauga oualele si se amesteca. Gatiti pentru 10-15 de minute, amestecand din cand in cand.
Puneti oala deoparte si incorporate smantana. Lasati sa se raceasca. Curatați si feliati vinetele.
Dati la cuptor la 170C pentru 5-10 minute.
Intr-o tava de copt se Pune un rand de felii de vinete, se adauga o parte din amestecul de carne si se repeat procesul pana terminate atata vinetele, cat si amestecul de carne. Atentie, ultimul strat trebuie sa fie de vinete.
Se toarna sucul de rosii amestecat cu busuioc . Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 15-20 minute la 170C.
Descoperiti tava si se mai lasa la cuptor pentru inca 20 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.
Musaca de vinete cu carne tocata de porc
Pofta buna!
Foarte buna musacaua de vinete cu carne