Reteta zilei: Musaca de vita
PrinteazaMusaca de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, sare, piper, pasta de rosii, carne de vita, sos worcestershire, supa de vita, mazare, cartofi, smantana, lapte, branza cheddar.
pentru umplutura de vita:
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 3 morcovi, cuburi
- 3 tulpini de telina, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 1/2 kg carne de vita tocata
- 2 linguri de sos worcestershire
- 1 cana de supa de vita
- 1 1/2 cani mazare
piureul de cartofi:
- 4 kilograme de cartofi, cuburi
- 4 linguri de unt
- 1/4 ceasca smantana sau lapte integral
- 1 ceasca branza cheddar, maruntita
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare, se adauga 1 lingura unt si 1 lingura de ulei de masline. Incalziti pana cand untul este topit.
Gatiti ceapa, usturoiul, morcovii si telina pentru aproximativ 10 minute. condimenteaza cu sare si piper.
Adaugati pasta de tomate si se amesteca pana la omogenizare.
Puneti carnea de vita si se fierbe pana cand carnea nu mai este roz.
Se pune sosul Worcestershire si supa si se fierbe timp de 10 minute. Adaugati apoi mazarea si se amesteca.
Opriti focul. Intr-o cratita mare, se adauga cartofii. acopera cu apa si fierb pana cand sunt fragezi.
Scurgeti, adaugati smantana, unt, sare si piper. Pasati pana la omogenizare. Adaugati branza si amestecati bine.
Imprastiati amestecul de carne de vita in mod uniform pe partea de jos a unui vas termorezistent.
Acoperiti cu piure in strat la fel de uniform. Coaceti la 200C pana cand cartofii sunt usor rumeniti. Serviti imediat.
Musaca de vita
Pofta buna!
Foarte buna musacaua de vita