Reteta zilei: Muschi de porc cu legume la cuptor
PrinteazaMuschi de porc cu legume la cuptor din: muschi de porc, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, supa de ceapa, condimente, supa de pui, smantana si sare.
Ingrediente:
- 2 buc mușchi de porc
- 3 cupe buc morcovi
- 1 ½ kg ciuperci proaspete, feliate
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- ½ capatana de usturoi
- ⅓ cana faina
- 1 cana supa de ceapa
- ½ lingura condiment pentru carne de porc
- 2 cani de supa de pui
- 1 cana de smantana
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un vad de gatit adaugati morcovii. Se incalzește o tigaie la foc foarte mare, apoi se adauga 4 linguri de ulei.
Adaugati carnea de porc si gatiti 2-3 minute pe fiecare parte.
Trasnferati in vasul de copt. Sotati ciupercile in aceeași tigaie la foc mediu pana cand se rumenesc usor. Trasnferati pe o farfurie.
Gatiti ceapa la foc mediu 5-7 min, apoi se adauga usturoiul și se gateste amestecand continuu, aproximativ 1 min.
Intr-o alta tigaie amestecati impreuna: 2 cani supa, 1 ceasca smantana, supa de ceapa, condimentele, ⅓ ceașca faina si 1 lingurița de sare. Se adauga ceapa si usturoiul si ciupercile.
Turnați sosul de ciuperci peste carne, se acopera cu capacul și gatiti la foc mare timp de 2 ore, apoi dati focul la mic si mai gatiti 2 ore.
Chiar inainte de servire, maruntiti carnea de porc. Serviti cu legumele gatite impreuana cu carnea si cu garniture dupa preferinta.
Muschi de porc cu legume la cuptor
Pofta buna!
Vreau si eu o bucatica de muschi de porc
Simpla si buna reteta asta
Buna, buna rau
Ce bine e muschiul de porc
Ce bine arata, sa-mi dai si mie