Muschiulet de porc cu salata verde din: muschiulet de porc, usturoi, slaninuta, morcov, salata verde, ceapa, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 1 muschiulet de porc mai mare-bucata intreaga 2 catei de usturoi 50 g slaninuta 1 morcov 1 salata verde mai mare 2 cepe 2 rosii 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Cureti muschiuletul […]
Reteta zilei: Muschi de porc cu salata creata si sos aromat
PrinteazaMuschi de porc cu salata creata si sos aromat din: muschi de porc, nuci, usturoi, mustar de dijon, sirop de artar, otet de vin rosu, ulei de nuci, salata creata, ceapa rosie.
Ingrediente:
- 1 muschi de porc
- ¾ cana nuci, prajite
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura mustar de Dijon
- ¼ cana sirop de artar
- ¼ cana otet de vin rosu
- ¼ cana ulei de nuci
- 1 salata creata
- ¼ ceapa rosie, felii subtiri
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Asezonati cu sare si piper muschiul de porc.
Incalziti o tigaie, adaugati ulei de masline si adaugati muschiul si frigeti 5-6 minute pe toate partile.
Transferati intr-o tava si dati la cuptor aproximativ 12-15 minute. Acoperiti cu folie si pastrati cald.
Intre timp, se toarna otet in tigaie si se fierbe. Intr-un blender combinati nuci cu usturoi si procesati pana la omogenizare.
Adaugati mustar si sirop de artar, procesati, adaugati otet fierbinte si se combina.
Incorporati uleiul de nuci si procesati pana cand sosul este combinat.
Adaugati salata in tigaie cu 1-2 linguri de apa si gatiti la foc mediu 1-2 minute.
Adaugati ceapa rosie si jumatate din sos. Amestecati usor.
Feliati muschiul si lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu salata si sos.
Muschi de porc cu salata creata si sos aromat
Pofta buna!
Muschiulet de porc cu salata verde
Pofta buna!