Reteta zilei: Muschi de vita cu legume la tigaie
PrinteazaMuschi de vita cu legume la tigaie din: amidon, apa, usturoi, muschi de vita, ulei, broccoli, ceapa, sos de soia, zahar brun, ghimbir, morcovi, seminte de susan, orez fiert.
Ingrediente:
- 4 linguri de amidon
- 1/2 cana de apa+2 linguri de apa
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 bucata muschi de vita, taiat fasii subtiri
- 3-4 linguri ulei
- 4-5 cesti broccoli
- 2 cepe, taiate felii
- 2/3 ceasca sos de soia
- 4 linguri de zahar brun
- 2 lingurite de ghimbir proaspat ras
- 1/2 cana morcovi, felii
- 1 lingura seminte de susan
- orez fiert, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un castron combinati 2 linguri de amidon si 2 linguri de apa. Se amesteca pana la omogenizare. Adaugati muschiul si amestecati.
Intr-un castron mic combinati sosul de soia, ghimbir, zahar brun, 2 linguri de amidon de porumb si restul de 1/2 cana de apa pana se omogenizeaza.
Intr-o tigaie mare sau wok se prajeste carnea de vita intr-o lingura de ulei, scoateti si pastrati calda.
Adaugati 2 linguri de ulei in wok si se prajesc morcovii, broccoli si ceapa timp de aproximativ 4 minute.
Se adauga usturoiul si gatiti pentru un alt minut. Adaugati din nou carnea de vita in wok.
Adaugati amestecul de zahar și sosul de soia in tigaie. Gatiti timp de aproximativ 2 minute.
Se decoreaza cu seminte de susan si se servete cu orez.
Muschi de vita cu legume la tigaie
Pofta buna!