Reteta zilei: Muschi de vita cu orez si spanac

Printeaza

Muschi de vita cu orez si spanac din: muschi de vita, sare, piper, spanac, ulei, orez fiert, usturoi, ulei de seminte de struguri, pasta de chili, sos de soia, zahar, sirop de porumb, apa, ulei de susan, seminte de susan.

 

Poate de intereseaza si Linguine cu vita si legume

 

Ingrediente:

  • 1 kg muschi de vita, taiat bucati
  • sare și piper
  • 1 legatura spanac, curatat, spalat si maruntit
  • ulei
  • 3-4 căni de orez fiert

Ingrediente pentru sos:

  • 2-3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura ulei din semințe de struguri
  • 3 linguri pastă de chili
  • 1 lingura sos de soia
  • ½-1 lingura de zahar
  • 1 lingura sirop de porumb
  • 3 linguri apă
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite seminte de susan

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, incălziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mica si gatiti usturoiul 1 minut.

Adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine.

Se aduce la fierbere la foc mediu si se lasa sa se ingroase un pic. Opriti focul.

Asezonati muschiul cu sare și piper și se gateste intr-o tigaie in ulei pana se patrunde.

Scoateti din tigaie si se pastreaza deoparte sa se odihneasca.

Gatiti spanacul cu un pic de sare în aceeași tigaie pentru cateva minute.

Pastrati deoparte intr-o farfurie. Se taie friptura în fâșii subțiri.

Aduceti din nou tigaia la foc mediu, adaugati orez si se acopera cu felii de carne de vită și spanac.

Adaugati sos si gatiti impreuna cateva minute pana se patrund aromele.

Dupa preferinta, mai adaugati sos, ulei si seminte de susan si serviti.

 

Muschi de vita cu orez si spanac

Muschi_de_vita_cu_orez_si_spanac_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Vreau si eu, foarte bine arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.