Reteta zilei: Muschi de vita in sos pe pat de tagliatelle
PrinteazaMuschi de vita in sos pe pat de tagliatelle din: ciuperci, muschi de vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, boia de ardei, brandy, supa de vita, arpagic, castraveti murati, smantana, tagliatelle.
Ingrediente:
- 150g ciuperci
- 500g muschi de vita
- 100ml ulei
- 100g unt nesărat
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, ras
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 50ml brandy
- 100ml supa de vită
- 1 legatura arpagic, tocat mărunt
- 50g castraveciori murati, tăiati fasii
- 200ml smantana
- tagliatelle, pentru servire
Mod de preparare:
spala ciupercile bine, se feliaza muschiul de vita. încălzește o tigaie mare si se adauga uleiul, adăugați carnea de vită si rumeniti pe toate partile.
Se transferă carnea intr-un castron, apoi se adauga ciupercile în tigaie, împreună cu 30g de unt. Gatiti până se inmoaie apoi transferati alaturi de carnea de vita.
Rotiți focul la mediu si se adauga restul de unt, urmat de ceapa și usturoiul. Gatiti 5 minute. Se adaugă boiaua de ardei si gatiti pentru un minut, apoi adaugati brandy.
Gatiti 1 minut, apoi adaugati supa și aduceti la fierbere. Adaugati smântâna și se amestecă.
Incorporati carnea de vită și ciupercile înapoi în sos și asezonati, dupa gust.
Gatiti tagliatelle al dente, apoi incorporati in sos si serviti, presarat cu arpagic tocate și castraveti.
Muschi de vita in sos pe pat de tagliatelle
Pofta buna!