Lichior de Căpșuni – Căpșunată – este un deliciu rafinat care combină aroma dulce și parfumată a căpșunilor cu tăria alcoolului. Acest lichior este perfect pentru a fi savurat în serile calde de vară, la ocazii speciale sau chiar ca un cadou făcut manual pentru cei dragi. Prepararea lichiorului de căpșuni este un proces simplu […]
Reteta zilei: Muschi de vita cu sos pesto
PrinteazaMuschi de vita cu sos pesto din: muschi de vita, patrunjel, arpagic, nuci de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 buc muschi de vita
- ½ ceasca de patrunjel proaspat
- ¾ cana arpagic proaspat
- 2 linguri de nuci de pin
- 1 catel de usturoi
- ¼ ceasca de suc de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- Sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Asezati nucile de pin pe o foaie de copt intr-o tava si dati la cuptor aproximativ 5 minute.
Intr-un procesor de alimente, se adauga patrunjel, arpagic, nuci de pin prajite, usturoiul si suc de lamaie.
condimenteaza cu sare si piper.
Procesati pana la omogenizare. Se adauga ulei de masline si procesati din nou pana la omogenizare. Incalziti gratarul.
Asezonati muschiul, taiat bucati potrivite, cu sare și piper. Puneti fripturile pe gratar si frigeti aproximativ 7 minute pe fiecare parte.
Transferati fripturile pe un platou, se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de cinci minute.
Serviti cu sos pesto.
Muschi de vita cu sos pesto
Pofta buna!
Scrumbie la grătar cu lămâie și usturoi
Scrumbie la grătar cu lămâie și usturoi – un preparat delicios și sănătos, perfect pentru iubitorii de pește și fructe de mare. Această rețetă simplă, dar rafinată, pune în valoare gustul bogat al scrumbiei, îmbogățindu-l cu aromele proaspete ale lămâii și usturoiului. Scrumbia este un pește gras, bogat în acizi grași omega-3, care contribuie la […]