Reteta zilei: Nectarine coapte cu inghetata de vanilie

Printeaza

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie din: nectarine, zahar cu vanilie, cardamom, nucsoara, suc de portocale, esenta de vanilie unt, inghetata de vanilie.

Ingrediente: 

  • 4 nectarine
  • 1/4 cană zahăr cu vanilie
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/8 linguriță nucșoară, rasă
  • 1/4 cană suc de portocale
  • 3/4 linguriță esenta de vanilie
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri de inghetata de vanilie

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie nectarinele in jumatati si se elimina samburii si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie
Se amestecă zahărul cu vanilie, cardamom și nucșoară într-un castron mic.

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie
Se adauga 3/4 lingurita de vanilie in sucul de portocale și se amestecă.

Se toarnă sucul de portocale cu vanilie peste nectarine.

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie
Se presara apoi cu amestecul de zahar.

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie
Dati la cuptor timp de 10 minute.

Scoateti din cuptor si adaugati pe fiecare jumatate cate o bucatica de unt.

Dati din nou la cuptor inca 10 minute.

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie
Lasati sa se raceasca timp de cateva minute si se serviti cu inghetata de vanilie.

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie

Nectarine coapte cu inghetata de vanilie

 

Pofta buna!

Smoothie de nectarine cu caju 

Smoothie de nectarine cu caju din: nectarine, banana, caju, vanilie, cardamom, lapte de orez. Ingrediente: 2-3 nectarine 1 banana 5 păstăi de cardamom 1 lingură miere 60 g boabe de caju 1 păstaie de vanilie tăiată mărunt 200 ml lapte de orez   Mod de preparare: Se procesează în robot 3 nectarine decojite şi fără sâmburi, 1 banană tăiată, […]

Budinca cu nectarine

Budinca cu nectarine din: orez, nectarine, stafide, zahar, sare, margarina, lamaie. Ingrediente: 1 cană cu orez 5-6 nectarine 100 g stafide 4 linguri cu zahar 1/2 lingurita cu sare 1 lingura cu margarina 1/4 lamaie   Mod de preparare: Alegeti orezul bob cu bob, il spalati in 2-3 ape, fierbeti intr-un litru de apa calda. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    De dimineata mi-ai facut pofta :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.