Negresa cu bere bruna din: ciocolata, bere bruna, unt, zahar, vanilie, oua, faina, sare, cacao. Ingrediente: 325 g ciocolata 125 ml bere brună 225 g unt 300 g zahăr 3 ouă esenţă de vanilie 100 g făină un praf sare Pentru decor: 2 linguri cacao Mod de preparare: Se pune berea la fiert şi […]
Reteta zilei: Negresa cu alune si curmale
PrinteazaNegresa cu alune si curmale din: ciocolata, unt, oua, zahar, vanilie, faina, curmale, alune, zahar pudra.
Ingrediente:
- 350gr ciocolata, rupta bucati
- 225gr unt, taiat bucati
- 3 oua
- 115gr zahar
- 1 lingurita vanilie
- 75gr faina
- 225gr curmale, maruntite
- 200gr alune, maruntite
- zahar pudra, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 C. Ungeti o tava si asezati hartie de copt.
Puneti ciocolata si untul intr-un bol si topiti la bain-marie.
Pastrati apoi deoparte sa se raceasca usor.
Intr-un alt bol bateti oualele, zaharul si vanilia.
Incorporati crema de ciocolata si faina si omogenizati.
Adaugati curmalele si alunele. Amestecati.
Coaceti 30-40 de minute.
Lasati sa se arceasca, presarati cu zahar pudra si serviti.
Negresa cu alune si curmale
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort negresa din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 4 ouă 200 g zahăr 150 g unt 50 g făină 50 gcacao Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, amestecând continuu. Separat, mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 5-7 minute, adaugi făina şi pudra de cacao. […]
Pofta buna!