Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata
PrinteazaNegresa cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie.
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 2 oua
- 100 g alune
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
Ingrediente glazura:
- 6 lg zahar pudra
- 3 lg cacao
- 2 lg ulei
- 3 lg apa clocotita
- Esenta de rom si vanilie
Mod de preparare:
Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie impreuna cu untul şi zaharul. Lasa sa dea in clocot,, dupa care opreşte focul.
Cand s-a racit, adauga pe rand ouale, alunele zdrobite si faina in ploaie si praful de copt. Amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Toarna compoziţia intr-o tava pe hartie de copt. Coaceti la 170 C pentru 25 de minute.
Pentru glazura: Se amesteca zaharul pudra cu cacaua, adaugam uleiul, amestecam bine, dupa care adaugam apa clocotita, esenntele si amestecam pana se omogenizeaza. Turnati glazura dup ace prajitura s-a racit complet.
Negresa cu alune si glazura de ciocolata
Pofta buna!
Negresa cu alune si glazura de ciocolata, una din cele mai simple si bune
Vreau si eu
Like!
Negresa cu alune e una din preferatele mele, ce-i drept, asta nu prea e reusita sau cel putin asa reiese din poze, dar merita incercata
Buna negresa cu alune