Reteta zilei: Negresa cu caramel
PrinteazaNegresa cu caramel din: zahar, unt, sare, smantana, ciocolata neagra, unt nesarat, oua, esenta de vanilie si faina.
Ingrediente caramel:
- 1/2 cana de zahar
- 4 linguri de unt nesărat
- 1/4 lingurita de sare
- 3 linguri de smantana
Ingrediente negresa:
- 85 grame ciocolata neagra
- 115 grame unt nesarat
- 200 grame zahar
- 2 oua
- 5 ml esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 85 grame faina
Mod de preparare:
Preparati caramelul pragatind o bucata de hartie de copt pe o suprafata potrivita de lucru. Ungeti hartia de copt cu 2-3 picaturi de ulei.
Intr-o cratita potrivita la foc mediu se topeste zaharul aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.
Opriti focul si adaugati untul. Se adauga smantana si sarea si lasati la foc mic cateva minute.
Turnati caramelul pe hartia de copt. Lasati sa se odihneasca si dati la congelator pentru 30 de minute. Intre timp preparati negresa.
Incalziti cuptorul la 200 C. Puneti hartie de copt in tava de cuptor si ungeti cu putin ulei.
Intr-un castron mediu se topesc ciocolata si untul la bain-marie. Opriti focul si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati zaharul, apoi ouale, unul cate unul, vanilie si sare. Incorporati faina si amestecati usor pana la omogenizare.
Taiati caramelul bucati potrivite. Adaugati bucati de caramel in aluat. Turnati aluatul in tava si raspanditi restul de caramel pe deasupra.
Dati la cuptor pentru 30 de minute. Se raceste si se taie negresa forme diferite.
Negresa cu caramel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete savuroase
Bun, bun. mi-ai lasat apan-n gura
delicioasa negresa cu caramel :0
Asta-mi place mult
Cat de bine poate sa arate negresa asta 😛