Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca lichidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 125 ml lapte 250 g făină 50 g cacao 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Reteta zilei: Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata
PrinteazaNegresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, vanilie, faina, gem de zmeura, frisca, ciocolata amaruie, zmeura.
Poate te intereseaza si Negresa cu sos de ciocolata si migdale
Ingrediente:
- 120 gr ciocolata, tocata
- 3/4 ceasca unt nesărat
- 2 cani de zahar
- 3 oua
- 1 lingurita vanilie
- 1 cană faina
- 3/4-1 ceasca gem de zmeura
- 3/4 cană frișcă
- 180gr ciocolată amaruie, tocata
- zmeura, pentru servire
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.
Scoateți castronul de la bain-marie și se incorporeaza zahărul. Se amestecă bine.
Incorporeaza ouăle, vanilie, se amestecă bine.
Adaugati făină și se amestecă până la omogenizare.
Intr-o tava de copt, se aseaza folie de aluminiu.
Toarna aluatul si se uniformizeaza.
Coaceți la 170C pentru 25-35 minute.
Se lasă să se răcească complet. Răspânditi gem de zmeura într-un strat subțire pe partea de sus.
Pentru prepararea glazurii de ciocolata, intr-o cratiță mică, se aduce la foc mic frisca si incalziti bine, opriti focul.
Adauga ciocolata si se amesteca pana este topita.
Toarnă glazura de ciocolata peste stratul gem și răspânditi pana se uniformizeaza.
Dati la frigider pentru cel puțin 1 oră. Scoateti din tava si taiati.
Serviti rece cu zmeura.
Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata
Pofta buna!
Negresa frageda cu nuca si ciocolata
Negresa frageda cu nuca si ciocolata din: ciocolată neagră, oua, zahar, faina, praf de copt, arhide, apa, cacao, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 5 ouă 5 linguri de zahăr 300 g făină 1 praf de copt 50 g arahide mărunţite Ingrediente pentru glazura: 5 linguri de zahăr 5 linguri de apă 5 linguriţe de cacao […]
Pofta buna!
Imi place!