Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale
PrinteazaNegresa cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina, esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.
Ingrediente:
- 300gr unt
- 2 cani de zahar
- 4 oua
- 4 linguri cacao
- 1/2 cana faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita de sare
- 1 cana migdale maruntite
- 1 ceasca de bezele
Ingrediente pentru sos :
- 3/4 cana de zahar pudra
- 150gr de unt
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 ceasca lapte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Cu ajutorul unui mixer bateti untul si zaharul, adaugati oualele unul cate unul si bateti bine.
Intr-un castron , se amesteca impreuna faina, sarea si cacaua.
Se incorporeaza amestecul de unt si se combina bine.
Se adauga vanilia si migdalele maruntite. Se amesteca pentru a se combina.
Ungeti un vas termorezistent cu unt si tapetati cu faina.
Se toarna aluatul in tava si se coace pentru 40-45 minute.
Scoateti din cuptor, presarati bezelele si dati la cuptor pentru inca 5 minute.
Intre timp amestecati impreuna zahar pudra, unt , cacao si vanilie intr-un castron.
Adaugati laptele si amestecati.
Veti obtine un sos de ciocolata pe care il turnati peste negresa dupa ce s-a racit.
Dupa preferinta, decorati cu migdale. Serviti negresele reci.
Negresa cu sos de ciocolata si migdale
Pofta buna!
Imi place negresa asta 🙂
Foarte tare
Fuuuuu, cum poate sa arate negresa asta 🙂