Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale

Printeaza

Negresa cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina, esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.

 

 

Ingrediente:

  • 300gr unt
  • 2 cani de zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 cana migdale maruntite
  • 1 ceasca de bezele

Ingrediente pentru sos :

  • 3/4 cana de zahar pudra
  • 150gr de unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 ceasca lapte

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Cu ajutorul unui mixer bateti untul si zaharul, adaugati oualele unul cate unul si bateti bine.

Intr-un castron , se amesteca impreuna faina, sarea si cacaua. incorporeaza amestecul de unt si se combina bine.

Se adauga vanilia si migdalele maruntite. Se amesteca pentru a se combina.

Ungeti un vas termorezistent cu unt si tapetati cu faina.

Se toarna aluatul in tava si se coace pentru 40-45 minute.

Scoateti din cuptor, presarati bezelele si dati la cuptor pentru inca 5 minute.

Intre timp amestecati impreuna zahar pudra, unt , cacao si vanilie intr-un castron.

Adaugati laptele si amestecati.

Veti obtine un sos de ciocolata pe care il turnati peste negresa dupa ce s-a racit.

Dupa preferinta, decorati cu migdale.  Serviti negresele reci.

 

Negresa cu sos de ciocolata si migdale

Negresa cu sos de ciocolata si migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Imi place negresa asta 🙂

  2. Fuuuuu, cum poate sa arate negresa asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.