Reteta zilei: Negresa
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele.
Ingrediente:
- o ciocolata amaruie (100 g)
- un pachet de unt
- 10- 12 linguri de zahar
- doua oua
- esente si coaja de citrice
- un pachet de praf de copt/ bicarbonat/ amoniu pentru prajituri
- o cana de faina
Mod de preparare:
Untul si ciocolata se pun la topit intr-un vas aflat la bain- marie. Se amesteca, iar cand totul a devenit lichid, se pun cele 10 linguri de zahar in ploaie.
Se continua amestecarea pana cand se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Intr-un vas se bat bine ouale, apoi se pune amestecul de unt, ciocolata si zahar (dupa ce se va fi racit). Se amesteca bine si se incorporeaza faina cu amoniul/ bicarbonat/ praf de copt. Se pune totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Prajitura se da la cuptor pentru 20- 25 minute.
Varianta: pentru a o glazura, 100 g unt se topesc impreuna cu 2 linguri de cacao si 4 linguri de zahar. Se amesteca bine si se toarna compozitia fiebinte peste prajitura calda inca.
Lichidul va intra in prajitura, lasand deasupra zaharul care o va glazura.
Negresa
Pofta buna!
A fost buna negresa? Ca nu prea ma atrage