Dal Makhani este o capodoperă culinară a bucătăriei indiene, cu origini în regiunea Punjab din India. Această tocană de linte cremoasă a parcurs un drum lung de la originile sale umile până la a deveni un fel de mâncare iubit la nivel global, simbolizând esența confortului […]
Reteta zilei: Negrese cu ciocolata si unt de arahide
PrinteazaNegrese cu ciocolata si unt de arahide din: ciocolata neagra, unt, unt de arahide, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, batoane de ciocolata cu unt de arahide.
Ingrediente:
- 1 ciocolata neagra
- 1/2 ceasca de unt, topit
- 1/2 cana unt de arahide
- 2 cani zahar brun
- 4 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 cana faina
- batoane de ciocolata cu unt de arahide, maruntite
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava puneti hartie de copt. Topiti ciocolata intr-un bol de sticla la microunde.
Lasati sa se raceasca. Intr-un bol mare , amestecati impreuna unt , unt de arahide si zahar brun.
adauga oualele si esenta de vanilie> amestecati bine.
Se incorporeaza ciocolata topita si faina. Se adauga batoanele de ciocolata maruntite, insa pastrati o parte pentru a aduaga deasupra si se amesteca bine.
Adaugati aluatul in tava. Acoperiti cu restul de batoane maruntite.
Coaceti 25-35 de minute. Lasati sa se raceasca complet. Dati la frigider peste noapte, apoi taiati si serviti.
Negrese cu ciocolata si unt de arahide
Pofta buna!
Dal Makhani: Secretele Rețetei Tradiționale și Istoria sa Fascinantă
Vreau si eu o negresa 🙂