Reteta zilei: Negrese cu fructe uscate si glazura de banane
PrinteazaNegrese cu fructe uscate si glazura de banane din: prune uscate, cirese uscate, nuci, fistic, alune, unt de nuca de cocos, cacao, esenta de vanilie, banane, unt de arahide, siropt de artar, pudra de cacao.
Ingrediente negrese:
- 1 cana de prune uscate fara samburi
- 1 cana de cireșe uscate sau afine uscate
- 1 cana nuci la alegere
- 1 cana fistic
- 1/2 cana alune intregi sarate
- 1 lingura de unt de nuca de cocos topit
- 1/4 ceasca pudra de cacao neindulcita
Ingrediente pentru glazura:
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 2 banane coapte
- 1/4 ceasca unt de arahide neindulcit
- 4 linguri sirop de arțar
- 1/4 ceasca de pudra de cacao neindulcita
Mod de preparare:
Intr-un blender combinati prunele, ciresele, nucile, fisticul, untul de nuca de cocos și ¼ cana pudra de cacao. Procesati pana la omogenizare.
Intr-o forma de copt asezati hartie de copt si raspanditi amestecul de fructe uscate. Uniformizati cu o spatula.
Se presara alune, apasand usor sa se incorporeze in amestec. Folosind aceeași blender adaugati vanilia, bananele, untul de arahide, siropul de arțar și cacaua.
Procesati pana la omogenizare. Imprastiati glazura in tava si uniformizati cu spatula.
Dati tava la congelator pentru aproximativ 45 de minute. Scoateți tava din congelator, taiati si serviti.
Negrese cu fructe uscate si glazura de banane
Pofta buna!
Foarte bine arata negresele astea, mi-ai facut o pofta de mor
Nu prea mananc prajitura, dar negresa asta arata bine rau de tot
Delicioasa
Mi-ai facut pofta, la ora asta