Reteta zilei: Negrese cu unt de arahide

Printeaza

Negrese cu unt de arahide din: unt nesarat, faina, zahar, zahar brun, pudra de cacao, espresso, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare de mare, ciocolata amaruie, sirop de porumb, unt de arahide, oua, esenta de vanilie, crema de unt de arahide.

 

Ingrediente:

  • 2 lingurite unt nesarat si 1 lingura faina pentru a unge tava
  • 1 cană făină
  • ¾ cana de zahar
  • ¾ cană zahăr brun
  • ¼ cană pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de espresso
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare de mare
  • 180gr ciocolata amaruie (70-75% cacao)
  • 1 cană unt nesărat
  • ¼ cană sirop de porumb
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 oua, ușor bătute
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • ½ ceasca crema de unt de arahide

Mod de preparare:

Într-un castron, combina făină, zahăr, zahăr brun, pudră de cacao, praf de espresso, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.

Intr-un vas de sticla adauga ciocolata impreuna cu untul si topeste la microunde, timp de 1 minut, amestecand dupa 30 de secunde.

Se adauga sirop de porumb și 2 linguri de unt de arahide si se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie.

Incorporeaza ouălele și se amestecă. Adaugati amestecul de făină și omogenizati.

Turnati aluatul in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Din loc in loc puneti crema de unt de arahide. Apoi amestecati.

Coaceți la 170C timp de 30-40 minute. Se răcește, se taie si se serveste.

 

Negrese cu unt de arahide

Negrese_cu_unt_de_arahide_07

Pofta buna!

 

 

Sos Caesar Autentic: Secretul unei Salate Perfecte

Sos Caesar Autentic: Secretul unei Salate Perfecte din: galbenusuri de ou, fileuri de ansoa, usturoi, suc de lamaie, mustar dijon, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Sosul Caesar este, fără îndoială, sufletul celebrei salate cu același nume, un clasic al bucătăriei internaționale. Originar din Mexic, creat de chef-ul italian Caesar Cardini în anii 1920, acest […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.