Reteta zilei: Noodles cu conopida si sos de ghimbir
PrinteazaNoodles cu conopida si sos de ghimbir din: conopida, ulei de masline, sare, piper, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, fulgi de ardei, ceapa verde, noodles, coriandru, seminte de susan, limeta.
Poate te intereseaza si Noodles cu pui si ardei iute
Ingrediente:
- 1 conopidă, rupta buchețele
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingura plus ½ lingurita ghimbir proaspat ras
- 2 linguri plus 1 lingurita sos de soia
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura otet
- 1 lingurita miere
- ½-1 lingurita fulgi de ardei rosu
- ¼ cană de ceapă verde, felii subțiri
- 180gr taitei noodles
- 1/3 cană de frunze de coriandru proaspete, tocate
- 2 linguri seminte de susan
- ½ limeta, stoarsa
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Aranjați conopida pe o foaie de copt intr-o tava.
Stropeste cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
Amestecati usor. Dati la cuptor timp de 20 de minute.
Combinati ghimbir, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, fulgi de ardei rosu si ceapa verde intr-un castron mic.
Amestecati. Pastrati deoparte timp de 10-15 minute.
Aduceti aproximativ 8 pahare de apa la fiert.
Adăugați taiteii si gatiti pentru 3-5 minute, apoi clatiti cu apa rece.
Se transferă intr-un castron mare.
Adăugați conopida, coriandru, seminte de susane și amestecul de ghimbir.
Amestecati sa se combine.
Stropiti cu zeama de limeta si serviti.
Noodles cu conopida si sos de ghimbir
Pofta buna!
Foarte buni ies in felul asta noodlesi, dar nu prea inteleg eu cum se integreaza conopida in reteta asta … Adica ok cu conopida, dar mie nu-mi place