Reteta zilei: Noodles de casa
PrinteazaNoodles de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.
Ingrediente:
- 2 cani faina de hrisca
- 1/2 ceasca faina alba
- 3/4 cana apa minerala
- Amidon
Mod de preparare:
Combinati faina si amestecati usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.
Intindeti aluatul si presarati amidon, apoi rulati si pliati aluatul. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taiati noodles subtiri.
Gatiti dupa preferinta sau dati la congelator pana la folosire. Daca ati ales varianta gatitului, fierbeti apa intr-o oala mare, iar intr-o alta oala pueti apa cu gheata.
In apa clocotita adaugati sare si scufundati taiteii. Gatiti pentru 60 de secunde.
Clatiti bine cu apa rece, lasati sa se scurga si serviti dupa prefeinta.
Noodles de casa
Pofta buna!
Imi place reteta de noodles de casa