Reteta zilei: Noodles cu ulei si chili

Printeaza

Noodles cu ulei si chili din: praz, ulei, fulgi de ardei rosu, chili, noodles, sare, pasta tahini, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, zahar.

Noodles sunt o formă de paste alimentare din Asia, populară în multe țări din întreaga lume.

Acestea pot fi găsite în mai multe varietăți, cum ar fi spaghetti, ramen, udon, sau pho, și pot fi gătite în diverse moduri, cum ar fi fierte sau prăjite, și pot fi servite cu diferite sosuri și ingrediente.

Noodles au devenit un aliment de bază în multe culturi și sunt apreciate pentru versatilitatea lor și pentru faptul că sunt ușor de pregătit.

 

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente pentru ulei cu chili:

  • 4 fire praz, felii
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 lingura fulgi de ardei rosu
  • 2 lingurite chili

Ingrediente pentru noodles:

  • 500gr noodles
  • sare
  • 1/2 cana pasta tahini
  • 1/2 cana otet de orez
  • 6 linguri sos de soia
  • 4 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite de zahar

Mod de preparare:

Gatiti prazul, ulei, fulgi de ardei rosu și piper într-o cratiță mică la foc mic, amestecand ocazional, timp de 12-15 minute.

Lasti amestecul sa se raceasca.

Între timp, gatiti taiteii, într-o oală mare de apă clocotită cu sare, al dente.

Scurgeti si clătiți cu apă rece, apoi scurgeti bine.

Amestecati împreună pasta tahini, oțet, sos de soia, ulei de susan, zahar si 4-6 linguri de ulei cu chili într-un castron mare; se condimentează cu sare.

Adaugati taiteii si amestecati bine.

Presarati verdeata si stropiti cu ulei cu chili si serviti.

 

Noodles cu ulei si chili

Noodles cu ulei si chili

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Parca lipseste ceva din reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.