Omletă cu icre şi lapţi de peste: icre, lapti de peste, praz, oua, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g icre şi lapţi de la peşte proaspăt (sau cumpărate separat) 1 praz 3 ouă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Tai prazul rondele cât mai fine, după […]
Reteta zilei: Omleta cu peste si smantana
PrinteazaOmleta cu peste si smantana din: eglefin, unt, smantana, oua, branza cheddar, piper, nasturel.
Ingrediente:
- 175g file de eglefin afumat
- 50g unt, cuburi
- 175ml smantana
- 4 oua
- 40g branza Cheddar
- piper negru măcinat
- nasturel, pentru servire
Mod de preparare:
Se topeste jumatate din unt si se amesteca cu 4 linguri de smantana intr-o tigaie, apoi se adaugă peștele maruntit și se amestecă împreună.
Se acoperă vasul cu un capac si se pastreaza deoparte.
Bateti gălbenușurile de ou cu 1 lingura smantana. Se adaugă piper, apoi se incorporeaza în pește.
Într-un castron separat, se amestecă brânza și smantana rămasă.
Incorporati albușurile de ou, apoi se adauga în amestecul de pește.
Se încălzește untul rămas într-o tigaie, se adaugă amestecul și rumeniti omleta pe ambele parti.
Se decoreaza cu nasturel si se serveste.
Omleta cu peste si smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Omleta cu peste afumat Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lingură mălai 150ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar prazul în bucăţi […]
Pofta buna!
Foarte buna omleta cu peste, imi place mult. Bravo!