Omletă cu spanac și brânză feta din: frunze de spanac, branza feta, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă este o variantă sănătoasă și delicioasă pentru micul dejun, bogată în proteine și nutrienți esențiali. Spanacul adaugă un conținut ridicat de fier și vitamine, în timp ce ouăle asigură proteine de calitate […]
Reteta zilei: Omleta cu rosii si ardei iute
PrinteazaOmleta cu rosii si ardei iute din: oua, rosii, ceapa, ardei iute, turmeric, chili, chimion, ulei, sare, piper, coriandru, chimen.
Chimenul este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula digestia și de a reduce disconfortul gastric. Consumul de infuzie de semințe de chimen poate ajuta la tratarea balonării, indigestiei și a altor probleme digestive.
Chimenul conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru poate fi util în tratarea problemelor legate de inflamație, cum ar fi artrita reumatoidă sau alte afecțiuni inflamatorii.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 3-4 rosii
- ⅓ ceapă
- 1 ardei iute
- ⅛ linguriță de praf turmeric
- ½ linguriță de pudră de chili
- ½ linguriță de praf de chimion
- 1 lingură de ulei
- sare si piper, dupa gust
- coriandru tocat
- ⅔ linguriță de semințe de chimen
Mod de preparare:
Taiati ceapa si rosiile. Feliati ardeiul iute.
Într-un castron, spargeți ouălele și adăugați sare și piper. Bateti ouale bine.
Într-o tigaie, încălziți uleiul apoi adăugați semințele de chimen, ceapa și chili.
Se amestecă si gatiti aproximativ 30 de secunde.
Adăugați praf de chimen, praf de chili, praf de turmeric și puțină sare.
Se amestecă bine si gatiti aproximativ 20 de secunde.
Incorporati roșiile și coriandrul. Gatiti pentru aproximativ 30 de secunde.
Se toarna oualele si se amesteca bine.
Gatiti 2-3 minute.
Serviti omleta calda.
Omleta cu rosii si ardei iute
Pofta buna!
poate iti place si:
Omletă cu ciuperci champignon din: ulei de cocos sau ulei de palmier, oua, ciuperci champigon, condimente. Ingrediente: o linguria de ulei ( cocos, palmier) 3 ouă 100 g ciuperci champignon condimentele Mod de preparare Pui uleiul si ciupercile tăiate felii subtiri în tigaie, dai focul la minim si acoperi cu capacul. Lasi 1-2 minute. […]
Pofta buna!