Omletă cu Kale și Ciuperci din: oua, kale, ciuperci, lapte, usturoi, branza feta, ulei, sare, piper. Această rețetă de omletă cu kale și ciuperci nu este doar o sursă excelentă de proteine și vitamine, dar este și incredibil de gustoasă, fiind perfectă pentru un mic dejun sățios sau o cină ușoară. Ușor de preparat, această […]
Reteta zilei: Omleta cu sos de ciuperci
PrinteazaOmleta cu sos de ciuperci din: oua, patrunjel, coriandru, unt, ciuperci, faina, lapte, sare, piper.
Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos.
Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de foame și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Ingrediente:
- 2 oua
- pătrunjel
- coriandru
Ingrediente sos de ciuperci:
- 15g unt
- 75g ciuperci, feliate
- 15gr făină
- 85-120ml lapte
- patrunjel proaspat tocat
- sare și piper negru măcinat
Mod de preparare:
Pentru a face sosul de ciuperci, se topeste untul într-o tigaie și adăugați ciupercile feliate.
Gatiti ușor timp de 4-5 minute, amestecând din când în când.
Se adauga făină, apoi se adaugă laptele, amestecand constant. Gatiti până la fierbere și se ingroasa.
Se adaugă pătrunjel și asezonati cu sare și piper. Păstrați sosul cald.
Se bat gălbenușurile de ou cu 15 ml apă și asezonati cu putina sare si piper.
Bateti albusurile pana se intaresc, apoi amestecati cu gălbenușurile.
Se topeste untul intr-o tigaie mare și se toarnă amestecul de ou în tigaie.
Gatiti la foc mic timp de 2-4 minute.
Transferati omleta pe o farfurie de servire, se toarnă sosul de ciuperci deasupra si se serveste, cu pătrunjel si coriandru.
Omleta cu sos de ciuperci
Pofta buna!
Omletă cu Arpagic și Brânză Feta
Omletă cu Arpagic și Brânză Feta din: oua, arpagic, branza feta, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Omleta este o opțiune delicioasă pentru micul dejun sau o gustare sățioasă. Arpagicul proaspăt adaugă o notă de prospețime, în timp ce brânza Feta conferă un gust sărat și cremos. Această omletă se prepară rapid și […]