Reteta zilei: Orez cu anghinare

Printeaza

Orez cu anghinare din: orez, anghinare, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie.

 

Ingrediente: 

  • 300 gr de orez
  • 3 anghinare
  • 1 l supa de legume
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • 2 linguri de suc de lamaie

 

 

Mod de preparare:

Scoateți frunzele exterioare de la anghinare și taiati marginile ascuțite.

Adaugati in apa cu suc de lamaie.

Orez cu anghinare
Incalziti supa.

Se toaca pătrunjel și puneti într-o cratiță cu două linguri de ulei de masline.

Adaugati orezul si gatiti descoperit, amestecand continuu 7-10 minute.

Orez cu anghinare
Apoi se adaugă anghinarele și se fierbe la foc mic, adaugand supa fierbinte la fiecare câteva minute.

Supa poate contine legume, dupa preferinta.

Orez cu anghinare

Se amestecă din când în când, până când orezul este fiert, aproximativ 20 de minute.

Serviti orezul acoperit cu pătrunjel.

Orez cu anghinare

Orez cu anghinare

Orez cu anghinare

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Orez cu Șofran și Mazăre

Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]

Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară

Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]

Pilaf de Orez cu Șofran

Pilaf de Orez cu Șofran din: orez, apa, sofran, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide, nuci. Pilaf-ul de orez cu șofran este un fel de mâncare simpla, dar eleganta, care aduce arome bogate și o culoare aurie frumoasă pe masa dvs. Acest fel de mâncare este popular în bucătăria persană și în alte […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Iese bun, n-am mancat niciodata cu anghinare …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.