Reteta zilei: Orez cu bacon si broccoli

Printeaza

Orez cu bacon si broccoli din: orez brun, ulei de masline, bacon, fulgi de ardei rosu, usturoi, broccoli, varza de bruxelles, spanac, rucola, oua, sare, piper, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 1 cana orez brun
  • 1 1/2 linguri ulei de masline
  • 150gr bacon, taiat fasii
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 cana de broccoli, tocat
  • 1 cana de varza de bruxelles, tocata
  • 3 cesti spanac si rucola, tocate
  • 4 oua
  • sare
  • Piper proaspat macinat
  • ¼ cana parmezan ras

Mod de preparare:

toarna orezul intr-o oala mica cu 1¾ cesti de apa si un varf de cutit de sare. Se aduce la fierbere, la foc mic, se acopera si se fierbe timp de 40 minute, pana cand apa a fost absorbita.

Eliminati de la caldura si se lasa sa se odihneasca, acoperit, timp de 10 minute.

Amestecati cu o furculita.

Fierbeti oualele in apa cu sare timp de 5-6 minute. Lasati sa se odihneasca 5 minute.

Curatati de coaja si pastrati calde. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare sau wok.

adauga baconul, fulgi de ardei rosu si usturoi. Gatiti pentru aproximativ 4 minute.

Adaugati broccoli, varza de bruxelles si verdeata si sotati timp de 1 minut.

Adaugati orezul si se fierbe timp de aproximativ 3 minute, amestecand continuu.

condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Taiati oalele pe jumatate, punei orezul in farfurii si serviti cu oua fierte si parmezan.

 

Orez cu bacon si broccoli

Orez_cu_bacon_si_broccoli_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.