Reteta zilei: Orez basmati cu branza panner si garam masala
PrinteazaOrez basmati cu branza panner si garam masala din: orez basmati, branza panner, garam masala, ceapa, ghimbir, pasta de usturoi, rosii, ardei iute, frunze de menta, iaurt, pudra de ardei iute, biryani masala, pudra de turmeric, mazare, ardei, unt ghee, sare, frunze de coriandru.
Ingrediente:
- 2 cesti de orez basmati
- 250 de grame branza Paneer, taiata bucați
- Condimente garam masala
- 2 cepe feliate
- 2 linguri de ghimbir
- Pasta usturoi
- 2 roșii feliate
- 5-6 felii de ardei iute verde
- ½ ceasca frunze de menta tocata
- 2 linguri iaurt
- 2 linguri pudra de ardei iute
- 2 linguri pudra biryani masala
- 1 lingura pudra de turmeric
- ½ ceasca mazare verde
- 1 cana de ardei roșu, verde și galben, taiat cubulete
- 4 linguri unt ghee
- sare
- frunze de coriandru
Ingrediente pentru garnitura:
- 1 ceapa, fin feliata si prajita
- Caju si stafide prajite
- Unt ghee
- Colorant alimentar galben și roșu diluat in lapte
- frunze de coriandru si menta
Mod de preparare:
Gatiti orezul și pastrați-l deoparte. Intr-o tigaie adanca, incalziti ulei și prajiti branza penner. Intr-o alta tigaie incalzi untul ghee. Adaugati ceapa felii și condimentele garam masala.
Dupa cateva minute adaugati ghimbir si usturoi. Adaugați roșiile taiate felii. Gatiti pentru 5 minute. Apoi adaugati frunze de menta.
Adauga biryani masala, praf de ardei iute și iaurt. Gatiti inca 10 minute Adaugati branza paneer, legumele și frunzele de coriandru.
Intr-o tigaie mare si adanca adauga o lingura de unt ghee. adaugați un strat de orez, apoi un strat de panner Masala. Mai adaugati un strat de orez. Incorporati 2 linguri de lapte colorat.
Adaugați ceapa prajita, caju si stafide. Repetați acești pași cu urmatoarele 2 straturi si acopera tigaia cu un capac etanș.
Reduceti focul la mic si gatiti timp de 20-25 minute. Garnisiti cu frunze de coriandru si serviti cald.
Orez basmati cu branza panner si garam masala
Pofta buna!
N-am auzit de o astfel de branza …