Reteta zilei: Orez brun cu ciuperci

Printeaza

Orez brun cu ciuperci din: orez brun, supa de ciuperci, bacon, ulei de masline, praz, ceapa, usturoi, chiuperci, cimbru, salvie, fasole, branza, parmezan, pesmet, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 ¼ cani orez brun
  • 2 ¼ cana supa de ciuperci
  • 6 felii de bacon
  • 1 ½ linguri de ulei de masline
  • 2 fire de praz, felii subtiri
  • ½ ceapa, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 ½ cani ciuperci shiitake, feliate
  • 1 ½ cani ciuperci cremini, feliate
  • 2 lingurite cimbru proaspat, tocat
  • 6 frunze de salvie, tocate
  • 1 cutie fasole, clatita si scursa
  • ¾ cana branza fontina, maruntita
  • 1 ceasca branza gruyère, rasa
  • ¼ ceasca pesmet
  • ¼ cana parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel, proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Frecati un vas termorezistent cu putin ulei de masline si pastrati deoparte.

Combinati brun orez si supa de ciuperci intr-un vas mediu si se aduce la fierbere.

Se acopera si se fierbe timp de 45 minute. Opriti focul si lasati sa se odihneasca timp de 5-10 minute, acoperit.

Asezati baconul pe o foaie de copt intr-o tava. Dati la cuptor timp de 25 minute.

Lasati sa se raceasca, apoi maruntiti si pastrati deoparte. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.

adauga prazul, ceapa si usturoiul si se gateste pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.

Adaugati ciupercile, cimbru si salvie si se gateste timp de 8 minute. Adaugati fasolea si se mai gateste timp de 1 minut. incorporeaza orezul si se opreste focul.

Se adauga 2/3 din bacon si 2/3 din branzeturi. amesteca pana sunt combinate. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Incorporati si restul de branzeturi.

Intr-un castron mic, combinati pesmetul si parmezanul, se presara amestecul in vasul termorezistent peste celelalte ingrediente.

Transferati la cuptor si coaceti timp de 25 minute. Se decoreaza cu bacon si patrunjel tocat si se serveste fierbinte.

 

Orez brun cu ciuperci

Orez_brun_cu_ciuperci_15

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.