Reteta zilei: Orez cu carne de porc si legume
PrinteazaOrez cu carne de porc si legume din: unt de arahide, sos sriracha, sos de soia, ghimbir, zahar brun, apa calda, ulei, usturoi, porc, ciuperci, morcov, ardei, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, orez, ceapa verde, arahide.
Ingrediente sos picant:
- ¼ ceasca unt arahide
- 1 lingura sos sriracha
- 1 linguriță de sos de soia
- 1 linguriță de ghimbir ras
- 1 linguriță de zahăr brun
- 3 linguri de apă caldă
Ingrediente:
- ½ lingura ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 linguriță de ghimbir ras
- ½ kg carne de porc tocata
- 240gr ciuperci tocate
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- ⅓ ceașcă sos hoisin
- 1 lingura sos de soia
- 1 linguriță ulei de susan
Ingrediente servire:
- 4 căni de orez fiert
- ¼ cana arahide, tocate
- 2-3 fire ceapa verde, tăiata
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinati untul de arahide, Sriracha, sos de soia, zahăr brun și ghimbir proaspăt ras si amestecati bine.
Se adauga o lingură de apă caldă, amestecati si pastrati deoparte.
Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga usturoiul si ghimbir si sotati timp de aproximativ un minut.
Se adaugă carnea de porc și se continua sotarea aproximativ cinci minute.
Se adauga ciupercile si se continua gatirea aproximativ cinci minute.
Incorporati apoi morcovul tocat, ardei gras cubulete, sos hoisin, ulei de susan și sos de soia.
Se amesteca și se gateste aproximativ 15-20 de minute.
In boluri de servire adaugati orez fiert, apoi amestec de carne și de legume.
Se presara cu ceapa verde si se stropeste cu sos picant.
Presarati cu arahide si serviti.
Orez cu carne de porc si legume
Pofta buna!
Ce-mi place! bravo, tot asa 🙂