Reteta zilei: Orez cu ceapa caramelizata

Printeaza

Orez cu ceapa caramelizata din: ulei de masline, ceapa, chimen, ienibahar, cuisoare, supa de legume, orez, linte.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 cepe
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita ienibahar
  • ¼ lingurita cuișoare
  • 2,5 cani supa de legume
  • 1 cană de orez cu bobul lung alb
  • 1 cană de linte maro

 

Mod de preparare:

Feliati subțire ceapa și adăugați intr-o cratita mare cu ulei de măsline.

Gatiti la foc mic, amestecand frecvent timp de o oră.

Scoateți jumătate din ceapa și pastrati deoparte.

Adăugați chimen, ienibahar și cuișoare peste ceapa ramasa in cratita, gatiti pentru aproximativ un minut.

Adăugați supa de legume și se amestecă bine.

Adaugati orezul și lintea. Acoperiti vasul cu un capac și dati focul la mare pana da in clocot.

Dati apoi focul la mic si gatiti 30 de minute.

După 30 de minute, opriți focul si lasati să se odihnească timp de 10 minute, fără a scoate capacul.

Scoateti apoi capacul, amestecati cu o furculita, apoi acoperiti cu ceapa caramelizata pastrata si serviti.

 

Orez cu ceapa caramelizata

Orez cu ceapa caramelizata

 

Pofta buna!

 

 

 

Dovlecei cu ceapa si orez

Dovlecei cu ceapa si orez din: dovlecei, ceapa, orez, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 1 ceapă mare, tăiată mărunt 4 pahare orez 4 pahare apă caldă ulei pentru prăjit piper sare Mod de preparare: Intr-un vas cu ulei bine încins, se prăjesc pe rând ceapa şi apoi dovleceii tăiaţi rondele. Se întorc pe […]

Orez simplu cu ceapa

Orez simplu cu ceapa din: orez, ceapa, unt. Ingrediente: orez 2 cepe unt   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se căleşte ceapa tăiată mărunt, până se rumeneşte frumos. Se adaugă orezul, bine spălat şi scurs de apă în prealabil şi se lasă să se înăbuşe, până devine sticlos. Se completează cu apă (sau supă) caldă, […]

Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei, faina,z ahar, sare. Ingrediente: 10-12 roşii 3 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine orezul asta, pe bune!

  2. Foarte bun si foarte simplu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.