Reteta zilei: Orez cu ceapa si stafide

Printeaza

Orez cu ceapa si stafide din: ulei de masline, ceapa, orez, turmeric, sare, supa de legume, stafide, nuci de pin, patrunjel.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, curatata si cuburi
  • 1 cană de orez
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 1/2 cani de supa de legume
  • 1/2 cană de stafide
  • 1/4 cană nuci de pin
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Puneti nucile pe o foaie de copt și dau la cuptor aproximativ 5 minute.

Pastrati deoparte.

Orez cu ceapa si stafide
Incalziti uleiul de măsline într-o cratiță medie la foc mare mediu.

Adaugati ceapa tocata si orezul. Gatiti, amestecand frecvent timp de 4-5 minute.

Se adauga turmeric.

Orez cu ceapa si stafide

Adăugați stafide și supa de legume și se aduce la fierbere.

Orez cu ceapa si stafide

Se reduce focul la mic, se acoperă cu un capac și se fierbe timp de 15 minute.

Orez cu ceapa si stafide
Se incorporeaza nucile de pin și pătrunjelul tocat.

Serviti imediat.

Orez cu ceapa si stafide

Orez cu ceapa si stafide

Orez cu ceapa si stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

Tocăniță de Vinete cu Orez Brun

Tocăniță de Vinete cu Orez Brun: Este o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare. Această rețetă combină aroma bogată și textura cremoasă a vinetelor cu beneficiile nutriționale ale orezului brun. Ideală pentru prânz sau cină, tocănița de vinete este nu doar delicioasă, ci și ușor de preparat, fiind o opțiune perfectă pentru cei […]

Fasole Roșie cu Orez

Fasole Roșie cu Orez: Este un preparat tradițional și nutritiv, originar din bucătăria creolă, dar popular în multe culturi culinare din întreaga lume. Această rețetă simplă și sățioasă combină proteinele și fibrele din fasolea roșie cu carbohidrații complecși din orez, oferind o masă echilibrată și plină de arome. Ideală pentru prânz sau cină, fasolea roșie […]

 

Orez Negru cu Legume și Nuci

Orez Negru cu Legume și Nuci din: orez negru, apa, ulei, ceapa, ardei, dovlecel, nuci, sare, piper, patrunjel. Orezul negru, cunoscut și sub numele de „orezul împăraților”, este o alegere nutritivă și sofisticată pentru cei care doresc să adauge un strop de exotism și eleganță în meniul lor cotidian. Bogat în antioxidanți, fibre și proteine, […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. O idee foarte buna

  2. Stafide in orez? Nu am auzit pana acum de asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.