Terci de Orez din: orez, apa, sare, zahar sau miere, esenta de vanilie, fructe proaspete. Se crede că terciul de orez datează din perioada antică, fiind consumat de mii de ani în Asia. A fost introdus în Europa prin comerț și a devenit rapid popular datorită aprovizionării ușoare și a modului simplu de preparare. De-a […]
Reteta zilei: Orez cu ciuperci si garam masala
PrinteazaOrez cu ciuperci si garam masala din: ulei, ceapa, usturoi, cardamom, unt, ciuperci, orez basmati, ghimbir, garam masala, coriandru, sare.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 2 cepe, tocata mărunt
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 3 păstăi de cardamom verde
- 2 linguri de unt
- 175g ciuperci, feliate
- 225g orez basmati
- 1 linguriță ghimbir ras
- 1 vf de cuțit de garam masala
- 1 lingura de coriandru proaspat
- sare
Mod de preparare:
Se încălzește ulei intr-o cratita și se gatesc ceapa, usturoiul si cardamomul păstăi la foc mediu timp de 3-4 minute.
Se adaugă unt. După ce s-a topit, se adauga ciupercile si gatiti timp de 2-3 minute.
Se adaugă orezul, ghimbir și garam masala. Gatiti la foc mic pentru 2-3 minute, apoi se adauga 450ml apă și un pic de sare.
Se aduce la fierbere, apoi se acoperă bine și se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
Se scoate cratita de pe foc. Se lasă să stea, acoperite, pentru 5 minute.
Se adaugă coriandru tocat și amestecati cu o furculiță.
Serviti imediat.
Orez cu ciuperci si garam masala
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez negru și fructe de mare la tigaie
Orez negru și fructe de mare la tigaie din: orez negru, creveti, calamari, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline.sare, piper, suc de lamaie, marar. Ingrediente: 1 ceașcă de orez negru 200g de creveți mari, curățați și deveghezați 200g de calamari, tăiați în inele subțiri 1 ardei roșu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapă roșie […]
Pofta buna!