Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa

Printeaza

Orez cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 cesti supa de pui
  • 1 cana cu apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • ½ conopida, rupta buchetele
  • 1 1/2 cesti de orez
  • 1/2 cana vin alb
  • Verdeata tocata
  • 1 cana parmezan ras
  • 1 1/2 linguri maghiran proaspat tocat
  • Sare si piper proaspat macinat , dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita mica la foc mare, aduceti supa si apa la fiert .

Reduceti focul la mic si pastrati lichidul fierbinte .

Intr-o cratita mare, la foc mediu incalziti uleiul de masline.

Adaugati ceapa si caliti aproximativ 8 minute.

Adaugați conopida si caliti aproximativ 2 minute . Adaugați orezul si sotati aproximativ 1 minut .

Turnati vinul si se amesteca pana se absoarbe , aproximativ 2 minute .

Se adauga aproximativ 3/4 ceasca de supa fierbinte , reduceti focul la mic si gatiti , amestecand frecvent , pana se absoarbe.

Continuati sa gatiti , adaugand supa si amestecand frecvent , pana cand orezul se umfla, aproximativ 15 minute .

Adaugati verdeata si se continua fierberea , amestecand aproape constant si terminate de incorporati supa.

Opriti focul, incorporati parmezanul si maghiranul. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

 

Orez cu conopida si ceapa

Orez cu conopida si ceapa

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.