Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa
PrinteazaOrez cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 cesti supa de pui
- 1 cana cu apa
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- ½ conopida, rupta buchetele
- 1 1/2 cesti de orez
- 1/2 cana vin alb
- Verdeata tocata
- 1 cana parmezan ras
- 1 1/2 linguri maghiran proaspat tocat
- Sare si piper proaspat macinat , dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica la foc mare, aduceti supa si apa la fiert .
Reduceti focul la mic si pastrati lichidul fierbinte .
Intr-o cratita mare, la foc mediu incalziti uleiul de masline.
Adaugati ceapa si caliti aproximativ 8 minute.
Adaugați conopida si caliti aproximativ 2 minute . Adaugați orezul si sotati aproximativ 1 minut .
Turnati vinul si se amesteca pana se absoarbe , aproximativ 2 minute .
Se adauga aproximativ 3/4 ceasca de supa fierbinte , reduceti focul la mic si gatiti , amestecand frecvent , pana se absoarbe.
Continuati sa gatiti , adaugand supa si amestecand frecvent , pana cand orezul se umfla, aproximativ 15 minute .
Adaugati verdeata si se continua fierberea , amestecand aproape constant si terminate de incorporati supa.
Opriti focul, incorporati parmezanul si maghiranul. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Orez cu conopida si ceapa
Pofta buna!