Orez cu creveti si legume din: sos de soia, ulei de susan, praf de ghimbir, piper alb, ulei de masline, creveti, sare, piper, usturoi, ceapa, morcovi, porumb, mazare, orez, ceapa verde.
Ingrediente:
3 linguri sos de soia
1 lingura ulei de susan
1/2 lingurita praf de ghimbir
1/2 lingurita piper alb
2 linguri ulei de masline
1/2 kg creveti, decorticati
Sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust
2 catei de usturoi, tocat
1 ceapa, cuburi
2 morcovi, rasi
1/2 ceasca de porumb
1/2 cana de mazare
3 cani de orez fiert
2 cepe verzi, felii
Mod de preparare:
Intr-un castron mic, amestecati impreuna sos de soia, ulei de susan, praf de ghimbir si piper alb.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mare mediu. Adaugati crevetii si gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 2-3 minute.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pastrati deoparte.
Adaugati usturoiul si ceapa la tigaie si gatiti, amestecand des, aproximativ 3-4 minute.
Se adauga morcovii, porumb si mazarea si gatiti, amestecand constant, aproximativ 3-4 minute.
Se incorporeaza orezul, ceapa verde si amestecul de sos de soia.
Gatiti, amestecand constant, aproximativ 2 minute.
Frigarui de creveti marinati cu orez din: coaja de limeta, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, usturoi, sare, piper, creveti, orez. Ingrediente: coaja de la 1 limeta 3 linguri de ulei de masline 2-3 linguri suc de lămâie 1 lingura coriandru proaspat tocat 1 cățel de usturoi, tocat ¾ linguriță de sare ¼ linguriță […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Ce bine arata orezul cu creveti si legume