Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]
Reteta zilei: Orez cu creveti
PrinteazaOrez cu creveti din: orez, apa, ulei de susan,usturoi, morcov, creveti, apa, sos de peste, sare, ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 cană orez
- 7 căni de apă
- 1 lingură ulei de susan
- 2 catei usturoi, mărunțit
- ¼ cana morcov tocat
- 1 cană creveți
- 7 căni de apă
- 1 lingură sos de pește
- 1 lingurita sare
- 3 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
Puneți orezul într-un bol mare și acoperiți cu aproximativ 4 căni de apă și pastrati deoparte două ore.
Se scurge bine orezul.
Încălziți uleiul de susan la foc mediu într-un vas mediu, apoi adăugați usturoiul, morcovul și creveții și gatiti timp de aproximativ 30 de secunde, amestecând aproape incontinuu.
Adăugați orezul și continuați să gațiți timp de câteva minute.
Adăugați 7 căni de apă și fierbeti timp de 30 de minute, amestecând ocazional.
Adăugați sosul de pește și sare. Serviti garnisit cu ceapă verde tocată.
Orez cu creveti
Pofta buna!
Orez Negru cu Legume la Abur din: orez negru, apa, ardei, dovlecel, morcov, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Orezul negru, cunoscut și sub denumirea de „orezul împăraților”, este un ingredient minunat, cu un profil nutrițional impresionant și un gust distinct, ușor de nucă. Această rețetă de orez negru cu legume la […]
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]
Pofta buna!