Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]
Reteta zilei: Orez cu anghinare
PrinteazaOrez cu anghinare din: orez, anghinare, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 300 gr de orez
- 3 anghinare
- 1 l supa de legume
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- 2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare:
Scoateți frunzele exterioare de la anghinare și taiati marginile ascuțite.
Adaugati in apa cu suc de lamaie.
Se toaca pătrunjel și puneti într-o cratiță cu două linguri de ulei de masline.
Adaugati orezul si gatiti descoperit, amestecand continuu 7-10 minute.
Apoi se adaugă anghinarele și se fierbe la foc mic, adaugand supa fierbinte la fiecare câteva minute.
Supa poate contine legume, dupa preferinta.
Se amestecă din când în când, până când orezul este fiert, aproximativ 20 de minute.
Serviti orezul acoperit cu pătrunjel.
Orez cu anghinare
Pofta buna!
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]
Pilaf de Orez cu Șofran din: orez, apa, sofran, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide, nuci. Pilaf-ul de orez cu șofran este un fel de mâncare simpla, dar eleganta, care aduce arome bogate și o culoare aurie frumoasă pe masa dvs. Acest fel de mâncare este popular în bucătăria persană și în alte […]
Pofta buna!
Iese bun, n-am mancat niciodata cu anghinare …