Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac
PrinteazaOrez cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de cocos, apa, supa, coada de porc.
Ingrediente:
- 2 cesti de spanac, tocat
- 3 catei de usturoi
- 2 cepe, tocate
- 1 ardei gras, tocat
- 3 crengute de cimbru proaspat
- 1 lingura frunze de telina
- 2 ardei iuti
- 2 cesti de orez brun
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/4 lingurita piper negru
- 1 ½ cana lapte de cocos
- 2 cani de apa sau supa
- 1 coada de porc
Mod de preparare:
Taiati coada de porc bucati potrivite. Clatiti bine, apoi puneti intr-o cratita si fierbeti aproximativ 45 de minute. Clatiti apoi cu apa rece si pastrati deoparte. Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, se adauga ceapa, telina, ardeiul gras, usturoiul , ardeii iuti si condimentele.
Adaugati toate ingredientele si reduceti focul la mic. Gatiti pentru aproximativ 3 minute. Adaugati cozile de porc si gatiti pentru aproximativ 3 minute. Apoi adaugati spanacul si se amesteca bine. Adaugati orezul, laptele de cocos, apa, acoperiti si gatiti 20-25 de minute.
Opriti focul, lasati sa se odihneasca acoperit aproximativ 5 minute inainte de servire.
Orez cu coada de porc si spanac
Pofta buna!
nu am cumparat niciodata coada de porc
Interesanta reteta cu coada de porc