Reteta zilei: Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare.

Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

 

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 5-6 roşii
  • 3 ardei  graşi de diferite culori (verde, roşu şi gal­ben)
  • 4 cepe albe
  • 2 căni orez
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar verde
  • piper măcinat
  • ulei de porumb presat la rece
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, le speli, apoi toci ceapa, tai ardeiul în bucăţi, mor­covul îl tai rondele, iar dovlecelul îl tai in cuburi şi roşiile le tai în bucăţi potrivite. Iei o cratiţă mai mare şi căleşti ceapa în ulei încins, până devine lucioasă.
Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
Apoi adaugi rondelele de morcov, ardeiul, dovlecelul, piperul şi potriveşti de sare. Când legumele s- au înmuiat suficient, adaugi orezul şi amesteci până se omogenizează toate ingredientele.
Torni 4-5 căni apă călduţă, după care adaugi roşiile şi dai vasul la cuptor pentru 50-55 minute, să scadă zeama ce s-a format.
Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
Cu 2- 3 minute înainte de a scoate tava din cuptor, decorezi compoziţia cu mărar şi pătrunjel tocat fin. Apoi scoţi din cuptor, guşti să vezi dacă mai e nevoie de sare şi serveşti ca atare la masă sau ca garnitură pe lângă pulpe de pui prăjite.

Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

 

Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu fac un pilaf mai simplu cu ciuperci si legume:

    Ingrediente

    orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie ciuperci, rosii, ulei

    Preparare

    Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga apa si se pune la cuptor.

    Servire
    Se serveste cu marar si patrunjel tocat pe deasupra, rece sau cald

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.