Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
PrinteazaOrez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic.
Ingrediente:
- ¼ ceasca orez basmati
- 4 cesti + 1 lingura lapte
- 3/4 – 1 cana zahar
- cardamom
- un varf de cutit sofran
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol puneti migdalele timp de o ora in apa fierbinte. Puneti sofranul intr-un bol si adaugati o lingura de lapte.
Puneti orezul cu 2 linguri de apa intr-un blender si procesati pana la omogenizare. Fierbeti restul de lapte, adaugati orezul pasat, amestecand continuu. Se adauga zaharul. Amestecati usor.
Adaugati laptele cu sofran și cardamom și opriti focul. Se decoreaza cu migdale si fistic. Serviti imediat.
Orez cu lapte si aroma de sofran
Pofta buna!
Ia sa incerc si eu orezul cu lapte, sa vedem ce-mi iese
Desertul copilariei 🙂