Reteta zilei: Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
PrinteazaOrez cu dovlecel, morcovi si ardei gras din: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 5-6 roşii
- 3 ardei graşi de diferite culori (verde, roşu şi galben)
- 4 cepe albe
- 2 căni orez
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar verde
- piper măcinat
- ulei de porumb presat la rece
- sare de mare
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, le speli, apoi toci ceapa, tai ardeiul în bucăţi, morcovul îl tai rondele, iar dovlecelul îl tai in cuburi şi roşiile le tai în bucăţi potrivite. Iei o cratiţă mai mare şi căleşti ceapa în ulei încins, până devine lucioasă.
Apoi adaugi rondelele de morcov, ardeiul, dovlecelul, piperul şi potriveşti de sare. Când legumele s- au înmuiat suficient, adaugi orezul şi amesteci până se omogenizează toate ingredientele.
Torni 4-5 căni apă călduţă, după care adaugi roşiile şi dai vasul la cuptor pentru 50-55 minute, să scadă zeama ce s-a format.
Cu 2- 3 minute înainte de a scoate tava din cuptor, decorezi compoziţia cu mărar şi pătrunjel tocat fin.
Apoi scoţi din cuptor, guşti să vezi dacă mai e nevoie de sare şi serveşti ca atare la masă sau ca garnitură pe lângă pulpe de pui prăjite.
Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras
Pofta buna!
Eu fac un pilaf mai simplu cu ciuperci si legume:
Ingrediente
orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie ciuperci, rosii, ulei
Preparare
Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga apa si se pune la cuptor.
Servire
Se serveste cu marar si patrunjel tocat pe deasupra, rece sau cald